Historien bakom namnet, Pampador

Namnet till företaget har tänkts igenom, bearbetats och förändrats. Det har varit ett mycket diskuterat ämne angående namnets innebörd, budskap och passande till produkten. Pampador startades faktiskt upp med ett annat namn, namnet "Simiandesign". Simian är latin för apa, ett djur med en personlig betydelse för grundarna samt ett latinskt ord som tillsammans med "design" flöt lätt på tungan och fastnade på minnet. Då grundarna Livia Backtorp och Albin Gyllander beslutade sig för att verkligen satsa kändes namnet för personligt och betydelselöst för omgivningen.

Diskussionen på ett namn väcktes på nytt och var en diskussion som de denna gång skulle ge mer betänketid. Historien om handväskan blev ett intresseväckande ämne som de satte sig in i. Företagets första idé om väskan var inte helt ute ur bilden men datorfodralet var en början på deras väg. Pompadour, en väska av siden uppkallad efter Ludvig XV:S.

Under 1800-talet förändrades modet och klänningarna gick från att vara otympliga till enkla, ett behov av en separat väska blev nu en aktuell fråga där väskan pompadour trädde fram. En väska i form av en påse med ett dragband som hängde i handleden blev populärt. Här har ni historien bakom företagets namn, Pampador, ett förenklat namn av den fantastiska väskans historia.


Pompadour Franskt Mode Ludvig XV:S


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Till våra kunder

Alla våra produkter är handsydda i vår verkstad i Stockholm av material från svenska leverantörer. Du som har handlat av oss är inte bara en ägare av en Pampador CASE utan kan också med gott samvete b

Social

Facebook

Youtube

©Pampador 2020

Kundservice

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Information

Innehåll i material